Zahradní technika na údržbu fotbalových ploch

20. 3. 20220

Na konci roku 2021 se fotbalovému klub FC Hustopeče podařilo získat dotační podporu z Jihomoravského kraje na pořízení zahradní techniky na údržbu fotbalových ploch – tažený vertikutátor s vlastním pohonem a zahradní traktůrek ALKO (na sběr vyčesané odumřelé travní hmoty) Toto technické vybavení klubu velmi chybělo a vertikutace se vždy musela nakupovat jako externí služba.

V úterý 15.03.2022 převzal klub zahradní techniku od firmy IVK a nenechal ji vůbec zahálet. Hned v následujících dnech provedl svépomocí vertikutaci obou fotbalových ploch oběma směry (podél i napříč), což představuje úctyhodnou plochu 28.000 m2 ! Při současných cenách externích služeb 5Kč/m2 i více se jedno o službu v hodnotě 140.000 Kč ! Fotbalový klub provede vertikutaci dle potřeby i v průběhu roku, minimálně ještě jednou po skončení podzimní části sezóny. Je to velký krok ke zkvalitnění zejména hlavní plochy po nepovedené rekonstrukci v loňském roce.

Rád bych touto cestou poděkoval Jihomoravskému kraji za poskytnutí dotace a kolegům z klubu za jejich obrovské pracovní nasazení při zajištění vertikutace. Díky moc !!!

Za FC Hustopeče

Ing. Jaroslav Šebesta

předseda klubu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CHCETE SE STÁT SOUČASTÍ NAŠEHO KLUBU?

POSLEDNÍ PŘÍSPĚVKY

All contents © copyright 2021, FC Hustopeče. Práva vyhrazena.